Superpesiskausi alkaa – Veto kohtaa Joensuun Fuengirolassa
SuperpesisjoukkueJulkaistu: 27.04.2024 13.59

Superpesiskausi alkaa – Veto kohtaa Joensuun Fuengirolassa

Superpesis-kausi alkaa tuttuun tapaan Elolan kentältä Fuengirolasta 27.–28. huhtikuuta. Lauantaina 27.4. klo 14.00 pelataan naisten ottelu Fera, Rauma – Seinäjoen Maila-Jussit ja sunnuntaina 28.4. klo 14.00 miesten ottelu Vimpelin Veto – Joensuun Maila. Ottelu alkaa klo 15 Suomen aikaa ja näkyy Nelosen vapaalla kanavalla.

Vimpelin Veto on viime kauden SM-hopeajoukkue ja vastaavasti Joensuu voitti Talvipesiksen mestaruuden. Vedon pelinjohtajana toimii Kari Kleemola,joka otti pestin vastaan alkuvuodesta. Kleemolan aisaparina 2.pelinjohtajana jatkaa kokenut Pasi Tyynelä.

Pelinjohtajien arvioissa jopa kuudelle miesten Superpesis-joukkueelle povataan mahdollisuutta loppuottelupaikkaan. Suurimmat suosikit ovat viime syksyn finalistit Vimpelin Veto ja hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy. Lähimpinä haastajina kärkikaksikkoa varjostavat Talvisuperin vienyt Joensuun Maila ja Manse PP Tampereelta. Useampia arvioita välieräjoukkueiksi saavat myös Kempeleen Kiri, Kouvolan Pallonlyöjät ja Hyvinkään Tahko.

Pelinjohtaja Kari Kleemola johtaa joukkonsa avaukseen ja koko kauteen levollisena, vaikka kiirettä on riittänyt.

–Aikaa olisi saanut olla enemmän, lähdemme kauteen haastavista olosuhteista, mutta tilanne on nyt tämä. Vaikka olemme pienellä takamatkalla, saamme kaiken varmasti kuntoon töitä tekemällä.

Kentällä nähdään varsin tuttu Veto, vaikka asioita varmasti hieman viilataan ja jotain tehdään hieman eri tavalla. Tärkeää on kyetä reagoimaan rohkeasti eteen tuleviin tilanteisiin. Pelaajat saavat myös paljon vastuuta eri asioissa. Jos silti koen, ettei joku ratkaisu ole hyvä, se korjataan, Kleemola veistelee.

Kuva: Pasi Suokko