Vimpeli hakee Itä-Länttä 2025
Vimpelin Veto ryJulkaistu: 19.04.2024 10.48

Vimpeli hakee Itä-Länttä 2025

Vimpelin Veto ry. hakee Itä-Länsi tapahtuman järjestelyoikeuksia vuodelle 2025.

Miesten Itä-Länsi järjestettiin Vimpelissä vuonna 1990,jolloin nykyinen stadion valmistui. Tuolloin erinomaisissa olosuhteissa pelatussa ottelussa Länsi kaatoi Idän juoksuin 8-5. Ottelua seurasi 5572 katsojaa.

Vimpelin Veto ja Vimpelin Kunta ovat sitoutuneet Itä-Länsi tapahtuman järjestelyihin yhteisvoimin.

Toteutuessaan Itä-Länsi mahdollistaa Saarikentälle rakennettavat uudet wc-tilat -ja ravintolapalvelut nykyaikaisine myyntipisteineen. Tämä takaisi Saarikentän kenttäpalvelu olosuhteisiin merkittävän parannuksen.

-Vimpelin kunta tunnetaan pesäpallon maailman pääkaupunkina. Pesäpallo ei ole meille pelkkää urheilua vaan myös erottamaton osa meidän vimpeläistä identiteettiä. Vimpeli elää ja hengittää pesäpallosta, kunta, Vimpelin Veto ja kaikki talkoolaiset ovat rakentaneet yhdessä Vimpelin tunnettavuutta, ehkäisseet nuorten syrjäytymistä ja luoneet muun muassa Pesäpallofestivaalin. Itä-Länsi tulisi olemaan merkittävä tapahtuma kunnan talouden ja koko kyläyhteisömme kannalta. Näen vakaasti, että itä-lännen on aika palata Vimpeliin, Saarikentälle, pesäpallon pyhättöön,kertoo Vimpelin Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemen mukaan Veto ja Vimpeli tunnetaan pesäpallosta. – Meillä on tarjolla intohimoiset fanit ja ainutlaatuinen tunnelma. Saarikentällä on nähty viime vuosina kansainvälisestikin huomiota herättäviä suorituksia,Lakaniemi hehkuttaa.

Tänä vuonna Itä-Länsi ottelut pelataan Jyväskylässä 27.-30.kesäkuuta.